Geoff Lawton

geofflawGeoff Lawton is een permacultuur consultant, ontwerper en leraar. In 1996 is hem de Permaculture Community Services Award toegekend voor zijn diensten op het gebied van onderwijs, voorlichting, ontwerp, implementatie en ontwikkelingswerk.
Inmiddels heeft hij al meer dan 6000 mensen opgeleid, zowel klassikaal als via zijn Online Permaculture Design Course. Daarnaast werkt hij als consultant en ontwerper wereldwijd voor particulieren, bedrijfsleven, hulporganisaties en overheid.
In AustraliĆ« runt hij Zaytuna Farm, een boerderij die tevens Permaculture Research Institute (PRI) is. Op deze boerderij vind onderzoek plaats, worden de Permaculture Design Courses gegeven en kunnen mensen stage lopen (het zogenaamde WWOOF-ing). Inmiddels zijn er in acht landen dergelijke PRI’s gesticht, o.a. in Amerika, Canada, Chili, JordaniĆ«, Griekenland, Turkije en Afghanistan.
Op zijn website biedt Geoff Lawton een grote collectie (gratis toegankelijke) video’s aan over zeer uiteenlopende permacultuur onderwerpen.
In onderstaande video bespreekt hij wat ervoor nodig is om te zorgen dat permacultuur het tipping point bereikt. Het punt waarbij permacultuur het grote publiek bereikt en overtuigd.

ImgQuote03

Permaculture Voices 2015: permaculturevoices.com/pv2
Geoff Lawton talks about what it will take to get permaculture to the tipping point. The point where the masses start to adopt it.