Permacultuur beroepsmatig maken”, dat is de missie van Taco Blom. “Alleen dan heeft het toekomst.” Op Samenland bewijst hij dat je mensen van gezond eten kan voorzien en tegelijkertijd de bodem kan verbeteren. Een kwestie van gewoon doen, leren van fouten en durven breken met de boeken.Taco werkt op Samenland aan het bosrandtuinsysteem. Door een eetbare bosrand te creëren met meerjarige planten en bomen (climax fase) en daarnaast een chaos situatie (pioniers fase) te laten bestaan waarin groenten worden gekweekt ontstaat een productief systeem.
Inhoud video
00:23 Beginjaren
00:57 Bestrijdingsmiddelen
01:23 Fruitbomen kweken
02:09 Fruitteelt
02:45 Vraag uit de stad
03:11 Diversiteit gewassen
04:00 Veeteelt
04:33 Eetpatroon
05:02 Permacultuur
05:18 Bill Mollison
06:33 Ethiek van Permacultuur
08:03 Permanent Systeem
08:46 Energiegebruik
09:26 Meerjarige teelt
09:48 Samenland
10:40 Bosrand
11:54 Vaste planten
14:32 Onze toekomst
Taco Blom over Permacultuur
interview: Daniel Naamani
videoproductie: Styn Swinkels
met dank aan:
Taco Blom
Sonja Klages
fotografie Samenland:
groeneavonturen.nl
copyright © 2016 styn.nl
gepubliceerd door permades.nl
Wij hebben geprobeerd de rechthebbenden
van de gereproduceerde foto’s te achterhalen.
Dit is niet in alle gevallen gelukt. Voor zover
personen auteursrechtelijke aanspraken menen
te hebben, kunnen zij contact opnemen met
de uitgever: http://wwwpermades.nl/contact
Meer video’s op youtube.com/permades